Ontdek de Kracht van Traditionele Oosterse Massages bij BMF Centre Wijchen

Bij BMF Centre in Wijchen nodigen we je uit om de helende kracht van onze traditionele Oosterse massages te ervaren. Onze gespecialiseerde therapieën, waaronder Tui-Na, Cupping, Quasha, en meer, zijn ontworpen om zowel lichaam als geest in harmonie te brengen. Ontdek hoe onze op maat gemaakte behandelingen kunnen helpen bij het stimuleren van de levensenergie (Qi) en het bevorderen van een diepe, holistische gezondheid.

Tui-Na massage: Lichaam en geest in balans

Tui-Na vertrekt vanuit een holistisch oogpunt. Tui-Na werkt niet alleen in op de spieren en gewrichten, zoals bij westerse massages het geval is, maar werkt in op een dieper, energetisch niveau. Deze oosterse behandeling heeft tot doel de doorstroming van de levensenergie (Qi of Ki) sterk te beïnvloeden. Wanneer de levensenergie vrij door de meridianen en acupunten  stroomt, (de energiepunten en banen), dan is de mens mentaal en fysiek in balans. Met behulp van tui-na massage kun je invloed uitoefenen op de acupunten en meridianen.

Tui-na’ betekent ‘duw en grijp’. Dit geeft meteen een indruk van wat je van een Tui-na behandeling kunt verwachten. Het is een dynamische massage, waarbij we technieken gebruiken als wrijven, kneden, drukken en vibrerende en roterende bewegingen. Het wordt vaak als een energieke massage ervaren. Het behandelt vooral de grotere oppervlakten van het lichaam en werkt gelijktijdig in op de diepere lagen. Voor het uitvoeren van de technieken gebruikt de therapeut voornamelijk de handen; de vingers, de handpalm of de muis. Een stevige weldadige Tui-Na massage heeft tot doel eventuele blokkades op te lossen en levensenergie te activeren.

 

€ 75  voor 60 min leden
€ 87  voor 60 min niet leden

 

Cupping massage

Cupping is een traditionele behandeling waar verhitte cups op de plaats worden geplaats om door vacuüm de doorbloeding te bevorderen. Behandeling laat bij lichte klachten enkele uren wat roodheid achter , bij diepere en chronische klachten kan de huid donkerrood tot zwart opkleuren, dit is tussen de 5 en 7 dagen weer weggetrokken.

Met cupping  kunnen we blokkades opheffen, door de eeuwen heen wordt het voor tal van aandoeningen ingezet. Van gewrichtspijnen, slaapproblemen, migraine, voor sporters. De behandelwijze is gebaseerd op de gedachte dat het lichaam kan herstellen door de doorbloeding te stimuleren en te beïnvloeden. Samen met onze adviezen wat betreft beweging en voeding kan cupping ook helpen bij ontgiften,  (detoxen.)

Wij gebruiken de “droge” variant van Cupping om infectie te voorkomen en veilig te werken.

 

€ 75  voor 45 min leden
€ 87  voor 45 min niet leden

 

 

Quasha behandeling

Gua  betekent ‘schrapen’ en Sha betekent letterlijk zandkorrels of te wel deeltjes die het lichaam vervuilen’, we bedoel hiermee dat het gestagneerde energie is die klachten veroorzaken in het lichaam.Quasha zorgt voor een betere doorstroming van energie en bloed. Door deze methode kan het bloed met zuurstof en voedingstoffen makkelijk door het lichaam worden verspreid en alle cellen bereiken. De afvoer van afvalstoffen wordt hier ook sterk gestimuleerd en helpen het lichaam vitaal en pijnvrij te krijgen. We werken met passende olie op de huid en met een Guasha steen bewerken we de te behandelen vlakken. Door het ‘schrapen’ wordt de doorbloeding in het bindweefsel sterk gestimuleerd en kan de huid rood worden, daar waar blokkades zitten door afvalstoffen verschijnen vaak ‘bloeduitstortinkjes’(Sha)  in de huid, deze variëren van diep rood tot paars. Deze vlekken verdwijnen na een paar dagen  en soms meteen na een behandeling. Aan de kleur van de ‘Sha”s kunnen we zien of het een recente of chronische stagnering betreft.  We voeren  ook Beauty Quasha behandeling uit voor het gezicht.

 

€ 75  voor 60 min leden
€ 87  voor 60 min niet leden

 

 

Ontspanning anti stress “Chi” massage

De naam zegt het al Chi (energie) en volledige ontspanning. De therapeut werkt op de meridianen volgens de 5 elementen. Tijdens deze  zeer ontspannende massage zullen lichaam en geest spanningen loslaten.  De 5 elementen zijn onder andere alle organen die zowel mentaal als fysiek jouw energie beheersen. Alle elementen komen in ons voor en zijn meestal uit balans, dit komen we tegen bij deze bijzondere massagesessie .  Door dit te manipuleren op zachte en liefdevolle wijze kun je emotionele  en fysieke lasten verminderen. Na deze behandeling is er dan ook altijd tijd ingepland om dat -wat ook mentaal- los komt te bespreken. De behandeling wordt afgesloten met Hot Stones en een 5 elementen voetreflexmassage.

 

€ 75  voor 120 min leden
€ 87  voor 120 min niet leden

 

 

Ayurvedische Massage

Ayurvedische  of wel beoefening van abhyanga, of oliemassage  dit heeft fysieke voordelen zoals bevrijding van spierspanning, lymfedrainage en een meer gevoede huid van top tot teen. Het onderscheidt zich van andere massages door de focus op de huid, in plaats van alleen de onderliggende spieren, van de gebruikte oliën tot  de bloedsomloop stimulerende bewegingen. Het is meer een gezichtsmassage voor je hele lichaam.

Het belangrijkste doel  is totale ontspanning, in India is de praktijk nauw verbonden met het begrip zelfzorg. Er wordt overvloedig gebruik gemaakt van warme kruiden oliën  en de focus op specifieke energiepunten (marma punten) . Elke sessie is afgestemd op het individu en hun unieke dosha. Vaak zijn we wat uit balans, je hebt misschien te veel Vata (luchten ruimte), Pitta (vuur en water) of Kapha (water en aarde. Deze massage probeert deze in balans te brengen.

 

€ 75  voor 120 min leden
€ 90  voor 120 min niet leden

 

Moxa behandeling

Moxa therapie is vaak een therapie op acupunctuur, waarbij de acupunctuurpunten worden verwarmd met Chinese bijvoet door gebruik van een moxastick. De warmte doordringt  de acupunctuurpunten en de energiestroom die opgewekt wordt zal de energiestroom in het lichaam activeren. Deze methode is  onder andere zeer geschikt bij vermoeidheid, blessures, griep. Deze methode gaat zeer goed samen met onze andere behandelmethoden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde gecombineerd met: kruidenbehandeling, reguliere medische behandelingen uit de westerse geneeskunde , bepaalde vormen van medicatie, voeding en beweegadviezen, cupping, quasha, en Tui-Na. Onze behandelaars kijken naar wat nodig is.

 

€ 75  voor 60 min leden
€ 87  voor 60 min niet leden

 

 

Sportmassage

Uitgangspunt is het treffen van maatregelen ter  verbetering van de fysieke gesteldheid van de sporter en ter voorkoming van herhaling van blessures. De voornaamste behandelingen van onze sportmasseurs zijn het masseren en tapen(Cure tape), bandages en zwachtels aan leggen.

De sportmasseur is veelal het eerste aanspreekpunt van sporters en trainers bij pijntjes en klachten tijdens of als gevolg van het sporten en staat daarmee aan de basis van de sportzorgketen. Hij handelt bij of na een blessure met als resultaat dat de zorg aan geblesseerde sporters wordt verbeterd.
Daarnaast kan de sportmasseur een sederende massage geven, deze is afgestemd op de beleving en ontspanning van de cliënt . Dit kunnen verschillende soorten massages zijn zoals aroma- en hotstone massages.

 

€ 25  voor  30 min. / leden
€ 50  voor  60 min /  leden

€ 30  voor 30 min  niet leden
€ 60  voor 60 min niet leden

 

 

Belangrijk: 

Door de aard van onze werkzaamheden  krijgen onze masseurs te maken met vertrouwelijke informatie. Hier gaan wij  integer mee om.  Wij vragen – zeker bij sprotmassage- toestemming aan de client wanneer hij | zij  gegevens, die het slagen van de behandeling vergroten, verstrekt aan derden. De masseur kan zich inleven in de client, toont empathie en houdt daarbij een zekere afstand (beroepsethiek).
‘Masseur’ nog altijd een vrij beroep. Iedereen kan én mag zich masseur noemen. Ook zonder gedegen opleiding en bij- en nascholingen. Om de kwaliteit van masseurs die lid zijn van het NGS zichtbaarder te maken, hebben we de NGS-masseur® laten deponeren als een beschermde merknaam. Alleen leden van het NGS mogen deze titel en logo van de NGS-masseur® voeren.

Ervaar de Unieke Voordelen bij BMF Centre.

Bij BMF Centre geloven we in de kracht van traditionele therapieën om welzijn en balans te bevorderen. Onze behandelingen zijn meer dan alleen massages; het zijn paden naar een betere gezondheid en een dieper bewustzijn van uw lichaam. Waarom kiezen voor BMF Centre? Hier zijn enkele redenen:

  • Holistic Health Approach: Wij behandelen de mens als geheel – lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk verbonden in onze therapieën.
  • Gecertificeerde Professionals: Onze masseurs zijn deskundig en gekwalificeerd, en bieden veilige en effectieve behandelingen.
  • Diversiteit in Behandelingen: Van Tui-Na tot Ayurvedische massage, ons aanbod is divers en afgestemd op uw unieke behoeften.
  • Kwaliteitsgarantie: Als lid van NGS garanderen we hoogwaardige diensten met een professionele en ethische benadering.

 

Uw Welzijn, Onze Prioriteit: Uw gezondheid en welzijn zijn onze hoogste prioriteit. Wij zijn toegewijd aan het bieden van een omgeving waar u kunt ontspannen, opladen en revitaliseren. Vertrouw op onze expertise om u te helpen uw balans en vitaliteit te herstellen. Bezoek ons vandaag nog bij BMF Centre in Wijchen en begin uw reis naar een gezonder, gelukkiger zelf