In het nieuws

Ontdek de meest recente ontwikkelingen en verhalen van Body Mind Fit. Want hier bij BMF, waar traditie en moderniteit elkaar ontmoeten, is er altijd iets nieuws en inspirerends te ontdekken.

BMF TAO Centre trots op nieuwe behandelruimte

– artikel uit: weekblad-wegwijs / wo 15 nov. 

Het BMF TAO Centre heeft een nieuwe behandelruimte geopend waar bezoekers terecht kunnen voor diverse massages. Maar ook aanbieders die op zoek zijn naar een ruimte zijn hier van harte welkom. ‘Met deze nieuwe ruimte wordt samenwerking tussen verschillende disciplines mogelijk.’

 

Het BMF TAO Centre is een paramedisch centrum dat de westerse wetenschap combineert met Chinese bewegings- en gezondheidsleer. Door middel van een holistische aanpak kom je mentaal en fysiek weer in balans. Je kunt er onder meer terecht voor mindfulness, coaching, yoga, Qigong en massages.

 

Met de nieuwe behandelruimte wordt het aanbod van massages uitgebreid. Je kunt hier straks terecht voor massages zoals hot stone, cuppen, quasha, acupressuur en tui-na. Martien Vermolen zal Ayurvedische massages gaan geven. Hij legt uit wat deze massage speciaal maakt. “Een Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest. In anderhalf uur wordt het hele lichaam gemasseerd met warme oliën. Deze massage is niet alleen ontspannend maar heeft ook fysieke voordelen zoals het verminderen van spierspanning, lymfedrainage en een gevoede huid van top tot teen. Daarnaast komen er vaak veel spanningen en emoties los tijdens een massage. Bij het BMF TAO Centre zijn we erop getraind om dit te herkennen en je verder te helpen.”

 

De ruimte is neutraal en rustig ingericht, zodat ook andere behandelaars hier terecht kunnen. “We willen graag een plek creëren waar multidisciplinaire samenwerking mogelijk wordt”, vertelt Irma Soetekouw, oprichter van het BMF TAO Centre. “De reguliere zorg en alternatieve geneeswijzen weten elkaar nog te weinig te vinden, terwijl we elkaar juist kunnen versterken. Zelf ben ik nauw betrokken geweest bij de start van Wijchen Gezond en heb ik mij ingezet voor een holistische aanpak. Dit is ook omarmt middels het spinnenweb model van Machteld Hubert maar werkt alleen als we in de praktijk hier gevolg aan geven. Onze behandelruimte biedt hier een mooie kans toe.”

 

Het BMF TAO Centre is op zoek naar meerdere behandelaars en heeft een voorkeur voor (ergo)therapeuten, logopedisten, psychologen, diëtisten, acupuncturisten, pedicuren, manicuren of thuiszorg. De ruimte is beschikbaar van dinsdag tot en met vrijdag, zaterdag en zondag in overleg. Wie interesse heeft kan contact opnemen via de onderstaande gegevens.

BMF Methode

De BMF Methode is een combinatie van westerse wetenschap met oosterse bewegingskunst, 5 elementen leer en Chinese filosofie. Wij helpen mensen om te leven vanuit hun kracht en zelfvertrouwen. Het nemen van eigen regie over hun gezondheid, helpen om onrust en stress te elimineren, zodat zij inspiratie, rust en nieuwe energie ervaren. De Oosterse bewegingsvormen die wij inzetten zijn practice evidence based (wetenschappelijk aangetoond), dus met zekerheid effectief.