BMF Bewegen

Inhoud

Bewegen

Waarom BMF Beweging? 
In deze tijd is mentale en fysieke balans van levensbelang. Met een sterke weerstand voel je je veiliger en ben je gezonder. Dat bereik je met de BMF beweeg en coach lessen.

Ontdek hieronder de oneindige gezondheid.

Qigong

De meest beoefende sporten voor gezondheid in de wereld zijn Qigong en Tai Chi. Miljoenen mensen op de wereld beoefenen het dagelijks en de gezondheidsvoordelen zijn oneindig. Qigong brengt bijvoorbeeld je hartslag tot rust en maakt je spieren en pezen sterk en soepel. Maar ook voel je je energiek, geconcentreerd en ontspannen. Qigong is geschikt voor iedereen, je beweegt op eigen niveau. Je kunt diepere houdingen aannemen waar je je spierkracht flink traint maar je kunt ook zittend vanuit een stoel meedoen! Qigong bevat veel ontspanning en ademhalingstechnieken, rek en strekoefeningen. Je werkt aan  een betere houding en je zult je veel gezonder en energieker gaan voelen. 

Shaolin Qigong

Shaolin Qigong is voor mensen die wat pittiger willen trainen. Het brengt het lichaam in de juiste houding. Een bekende uitspraak uit de Chinees-medische wereld is “Qi (energie) stroomt niet als je niet de juiste houding hebt. En als Qi niet stroomt zijn de gedachten en de geest niet helder en alert. Het reguleren van het lichaam is daarom het antwoord, de sleutel, waarop je op let bij beoefenen van Qigong. Shaolin Qigong maakt je spieren en pezen sterk, een echte aanrader om kracht op te bouwen.

 

Tai Chi Chuan

Naast dat het goed voor je gezondheid is, leer je bij Tai Chi ook om jezelf te verdedigen. Tai Chi is namelijk de basis van Kung Fu. Een paar bouwstenen waar je aan werkt zijn: balans, flexibiliteit, beheersing en coördinatie. Tai Chi wordt ook wel ”meditatie in beweging” genoemd, maar kan evengoed ”medicatie in beweging” genoemd worden. Tai Chi Chuan verwijst naar de hoogst bereikbare energie. Als je een tijdje Tai Chi lessen volgt, is het een mooie uitdaging om ook eens met stick, waaier of zwaard te oefenen in de vrije lessen.

TAO Yoga

Vanuit het eeuwenoude Taoïstische alchemie is TAO Yoga ontstaan om innerlijke kracht te leren voelen en op te bouwen. De bewegingen zijn hier wat kleiner en simpeler, je werkt vooral intern en koppelt het lichamelijke en mentale aan elkaar. Tao betekent “de weg” of “het pad” dat iedereen mag gaan om een natuurlijk evenwicht te bereiken. TAO Yoga is een weldaad voor lichaam en geest en zeer ontspannend. Mindfulness en meditatie maken deel uit van deze lessen.

BMF Power

Heb je meer met een stevige training waarbij je lekker zweet en een flink voldaan gevoel hebt aan het einde van de training? Doe dan mee met de BMF Powerles waar je vooral aan je kracht en balans werkt. Deze lessen starten en eindigen met weldadige rust. Intensief bewegen worden gecombineerd met rustig rekken en strekken, zo komt alles aan bod. Rust in lichaam en geest en meer veerkracht.

TAO Rugscholing

Bij rugklachten is er veel energieverlies . We leren in deze les de doorstroming in de rug, de psoasspier en het bekken weer te optimaliseren door middel van Taoïstische oefeningen afkomstig uit het Universal Healing Tao Qigong systeem. Stress, vermoeidheid, een verkeerde houding, weefsel slijtage, hernia maar ook hormonale schommelingen kunnen ten grondslag liggen aan rugklachten. 

Deze aanpak geeft rust en bewuste aanwezigheid in bekken en rug. Daarnaast werk je met een coach aan een stevig rug-herstel programma. Een soepele wervelkolom garandeert een lang leven volgens de Taoïsten.

Voor lichaamsgerichte therapeuten bieden we workshops met een overvloed aan oefeningen en theorie . Deze zijn te gebruiken om  hun clientèle tijdens sessies te helpen. De client kan er ook thuis mee aan de slag.

Meditatie

Meditatie is een techniek waarmee we onze drukke geest tot rust kunnen brengen, we gaan door alle lagen van onszelf en komen uiteindelijk in een staat van BEWUST-ZIJN.
 Bewustzijn kun je omschrijven als een gevoel van geluk, rust, stilte.


Mediteren draait NIET om de controle over gedachtes te hebben,  mensen denken dat het daar wél om gaat en stoppen met mediteren als dat niet lukt. Niet nodig, gedachtes horen bij ons, maar….we ZIJN niet onze gedachtes. Je leert tijdens deze lessen je gedachtes te observeren en accepteren op diverse ontspannende manieren.

Voordelen
Je wordt een liefdevoller persoon, je krijgt meer compassie, je (over)ziet de dingen meer helder, je ervaart minder stress, je kunt boosheid en frustratie beter handelen,  de concentratie wordt beter dus je krijgt dingen efficiënter gedaan. Je gaat de mentale patronen herkennen die je steeds bezighouden en je leert dit los te laten. Je leert in het moment te leven en minder op te gaan in de duizenden gedachten die steeds opspelen.


Wat is verlichting?

“Verlichting staat voor de volledige ontwikkeling van hoofd en hart, verstand en gevoel, het staat voor de volledige ontwikkeling van onze mannelijke en onze vrouwelijke eigenschappen. Hierdoor worden we geïntegreerde, ontspannen, natuurlijke en authentieke mensen.“ (uit: Boeddhistisch Dagblad.)


Doe mee met onze meditatie lessen, elke les, welke je ook volgt, begint en eindigt met meditatie. Tai Chi en Qigong is meditatie in beweging, volg deze lessen voor een optimale gezondheid.